Caută

Ce rochie alegi in functie de silueta

Actualizată în: 18 apr. 2020


Rochii de mireasa 2019 - o noua provocare pentru noi, un taram al basmelor pentru miresele noastre.


Ziua nuntii este cea mai asteptata si este plina de dorinte pentru fiecare femeie.


De aceea, noi, consilierii in alegerea rochiei de mireasa Eden Bride ne-am gandit ca experienta noastra sa va fie de ajutor in alegerea tipului de rochie de care va avantajeaza si va pune in evidenta atuurile.

Fiecare proba in salonul nostru este o noua experienta pentru noi chiar si dupa sute de mirese pe care le-am consiliat in regasirea rochiei perfecte. De ce spun asta? Pentru ca fiecare viitoare miresica are o anumita conformatie, ceea ce ne pune de fiecare data in fata unei noi provocari stilistice.


Noi, Eden Bride, sustinem atat miresele conservatoare, dar si pe cele foarte indraznete si pe cele care cauta rochii de mireasa la preturi mici, cat si pe cele care sunt extrem de fascinate de stil oferind posibilitatea tuturor sa fie unice si de neuitat.


La primele probe multe miresici simt nevoia unei clasificari ale rochiilor, primul instinct fiind acela de a le clasifica in rochii de mireasa ieftine, rochii de mireasa in buget si rochii de mireasa de lux. Ceea ce ele isi doresc de fapt este sa le clasifice cumva astfel incat sa ajunga la ideea de rochie perfecta, pe care doar silueta fiecareia o poate dicta.


Asadar, am incercat sa conturam cateva tipuri de siluete pentru a va fi de ajutor in alegerea rochiei perfecte.


1. Sa incepem cu tipul de silueta CLEPSIDRA, cu urmatoarele caracteristici : talie mica, ingusta, foarte bine definite, abdomen plat si fund bombat. Pentru aceast tip de silueta , nu este importanta inaltimea, intrucat este posibil sa regasim aceste caracteristici atat la miresicile mici de statura sau chiar cu o inaltime peste medie.


Asadar ce tip de rochie se potriveste in acest caz?


Pentru a pune cat mai multe puncte forte in evidenta, putem recomanda o rochie de mireasa tip sirena, fiind cea care subliniaza cel mai complet toate aceste trasaturi ale siluetei de tip clepsidra.Ceea ce este foarte important in cazul in care va doriti o rochie tip sirena, este sa aveti soldurile si talia foarte bine definite, pentru ca atunci cand talia este mica iar soldurile definite, acestea doua se vor pune in evidenta reciproc, conturand o silueta echilibrata si extrem de atractivaInca o alternativa avantajoasa este alegerea unei rochii de mireasa printesa.


Ce materiale putem alege?


Putem alege o rochie de mireasa din dantela, tiul simplu cu insertii cu cristale, deasemenea tafta usoara.2. Sa mergem mai departe cu tipul de silueta DREPTUNGHI, caracterizata prin solduri si umeri medii spre lati , talie putin conturata


In acest caz, avem nevoie de o rochie de mireasa in stil A, cu un decolteu in V, astfel incat latimea umerilor sa fie estompata de existenta acestui tip de decolteu adanc, creand vizual impresia de umeri mici.
De ce recomandam asta? Pentru ca daca am alege un tip de decolteu barcuta sau aplecat spre umeri, vom spori latimea acestora si altfel nu vom reusi sa punem partea superioara a siluetei in evidenta intr-un mod placut vizual.


Mergand mai departe, recomandam mireselor cu sani mari sa aiba sustinere prin bretele , sau tiul nude pe piept, asa incat corfortul sa fie sporit.


Pentru a exemplifica , va atasam cateva exemple de rochii de mireasa din colectia Eden Bride, a designerului Iryna Kotapska.
Volumul rochiei trebuie sa fie moderat, fluid spre usor voluminos, dar niciodata foarte ampla pentru ca umerii find destul de lati , nu mai este necesar sa dam mult volum in partea de fusta, pentru ca riscam sa cream impresia unui volum corporal nedorit.